Järjestelylaina – Löydä iso ja paras järjestelylaina & lue järjestelylaina kokemuksia

Järjestelylaina on laina, jolla maksetaan pois muita lainoja. Tarkoituksena on se, että järjestelylainan korko on matalampi kuin sillä maksettavien lainojen painotettu keskikorko ja mahdollisesti myös muut maksuehdot parempia. Tuolla tavoin lainaongelmasta on helpompi selvitä kuin olisi ollut, jos olisi maksanut aiempia lainoja pois siinä muodossa kuin ne alun perin olivat.

Yleensä järjestelylaina otetaan silloin, kun on tullut otettua liikaa pikavippejä tai kalliskorkoisia kulutusluottoja / joustoluottoja ja ne aiheuttavat maksuvaikeuksia. Järjestelylainan nimen voikin nähdä sisältävän viestin siitä, että sillä pyritään hoitamaan raha-asiat järjestykseen. Järjestelylainasta puhutaan joskus myös yhdistelylainana. “Yhdistelylaina”-sana viittaa siihen, että vanhat lainat tavallaan niputetaan uuden lainan alle.

Tällä sivulla on listattuna suositeltuja paikkoja hakea netistä järjestelylainaa sekä hieman yleistietoa kyseisestä luotosta.

Löydä paras järjestelylaina – suositus #1

Omalaina on mielestäni vuoden 2023 paras paikka hakea järjestelylainaa. Tuohon vaikuttavat esimerkiksi lainan hakemisen helppous ja se, että Omalainan avulla voi saada varsin edullista ja pitkän laina-ajan lainaa. Nuo asiat voivat tietysti olla hyviä juttuja järjestelylainan suhteen.

Myös se on Omalainan kautta etsittävien järjestelylainojen näkökulmasta positiivista, että sen avulla voivat onnistua jopa varsin isot lainat: Omalainan kautta voi hakea lainaa jopa 60 000€. Omalaina pyrkii kilpailuttamaan sen avulla lainaa hakevan henkilön lainahakemuksen – tuo voi tietysti auttaa erityisen halvan järjestelylainan löytämisessä. Hae nyt lainaa Omalainan avulla.

Näin haet järjestelylainaa / yhdistelylainaa Omalainan kautta:

 • Täytä ensin etusivulla halutut tiedot, siirryt tämän jälkeen varsinaiseen lainahakemukseen
 • Varsinaisen lainahakemuksen lopusta löytyy kohta ”Lainan käyttötarkoitus”, valitse sieltä ”lainojen yhdistäminen”

“Lainojen yhdistäminen” teksti näkyy kokonaisuudessaan, kun valikon klikkaa auki.

Kuka voi saada lainan Omalainan kautta:

 • Ikää vähintään 18 vuotta

Kuten lainan hakijalle asetettujen vaatimusten vähäisyydestä voidaan nähdä, niin Omalainalta voivat oikeastaan kaikki täysi-ikäiset hakea yhdistelylainaa. On kuitenkin syytä mainita, että todennäköisesti esimerkiksi opiskelijastatus ja nuori ikä käytännössä vaikeuttavat lainatarjousten saamista samoin kuin erityisesti maksuhäiriömerkintä. Mutta koska lainan hakeminen on ilmaista ja Omalainan kautta voi saada lainatarjouksia heti näkyviin eikä lainaa ole pakko ottaa, niin ei lainaa hakemalla voi oikein hävitä mitään. 

Omalainan nettisivujen mukaan sen kautta saatavien lainojen nimelliset vuosikorot alkavat tasosta 4,19% ja voivat olla enintään 20%. Hae nyt lainaa Omalainan kautta.

Muita paikkoja hakea järjestelylainaa

Jos itse olisin hakemassa yhdistelylainaa vuonna 2023, niin aloittaisin sen hakemisen Omalainan kautta. Omalaina ei kuitenkaan ole ainoa paikka, mistä sitä voi hakea. Tästä syystä myös muutama muu suositus seuraavaksi. Koska kaikkien näiden palveluiden käyttäminen on ilmaista ja nopeaa, niin voi aivan hyvin niiden kaikkien kautta hankkia parhaat lainatarjoukset ja sitten valita sen, mikä on omaan tarkoitukseen paras vaihtoehto.

Haettavissa erityisen iso järjestelylaina

Rahalaitoksen kautta voi hakea vielä Omalainaakin isompaa järjestelylainaa. Tämän palvelun avulla voi nimittäin etsiä lainaa jopa 70 000 euroon asti. Toki myös vaikkapa 30 000 euron järjestelylainaa voi etsiä hyvin Rahalaitoksen avulla. Rahalaitoksen alaikäraja on 20 vuotta ja laina-aikaa tämän palvelun avulla voi hakea 1–15 vuotta. Kokeile nyt Rahalaitosta.

Etsi järjestelylainaa 1000€–60 000€ Zmartan avulla

Näin haet järjestelylainaa Zmartan kautta:

 • Mene etusivulle, valitse haluamasi lainasumma sekä laina-aika ja klikkaa hakevasi lainaa
 • Täytä kysytyt perustiedot
 • Kun pääset alasivulle, jolla kysytään lainan käyttötarkoituksesta, valitse “lainojen yhdistely” ja anna tarvittavat tiedot
 • Viimeistele hakemus

Kuka voi mahdollisesti saada lainan Zmartan kautta:

 • Ikää ainakin 20 vuotta
 • Säännölliset tulot (vähintään 750€ kuukaudessa) töiden tai eläkkeen kautta
 • Ei maksuhäiriömerkintää
 • Vakituinen asuinpaikka Suomessa

Zmartan sivuilla kerrotaan, että sen kautta saatavien lainojen todelliset vuosikorot vaihtelevat välillä 4,99% – 38%. Vaihteluvälin ollessa noin iso, kannattaa vertailla rauhassa mahdollisia lainatarjouksia. Hae nyt lainaa Zmartan kautta.

Myös tämä paikka soveltuu hyvin lainojen yhdistelyyn

Vaikka Etua painottaankin sivustonsa etusivulla kulutusluottojen vertailua, niin löytyy siltä erillinen osio heille, jotka haluavat yhdistää vanhoja luottoja. Kyseinen osio onkin varsin kivasti suunniteltu, kun sinne syöttää järjesteltävien lainojen määrän, maksuajan ja nykyisten kuukausilyhennysten määrän, niin voi nähdä arvion siitä, miten paljon lainat niputtamalla voisi säästää.

Tuon edellä mainitun ja kuvassa näkyvän ominaisuuden lisäksi Etuan vahvuuksia ovat myös esimerkiksi se, että lainaa näyttäisi olevan sen kautta ihan hyvät mahdollisuudet saada, kattavat maksuajat (jopa 18 vuotta) ja luotettavuus. Kokeile nyt Etuaa.

Lisää paikkoja hakea järjestelylainaa netistä

Vakuudeton järjestelylaina haettavissa jokaisesta paikasta: yksikään tällä sivulla listattu paikka ei vaadi minkäänlaisia vakuuksia, jotta voisi hakea tai saada järjestelyluoton. Kaikista tällä sivulla mainituista paikoista voi myös hakea lainaa ilman takaajaa, mutta on hyvä huomata, että niin sanottu rinnakkaishakija voi alentaa järjestelylainan kustannuksia.

Järjestelylaina kokemuksia

Jos järjestelylainaa hakee pankista, niin vaaditaan sille herkästi takauksia. Netistä järjestelylainaa hakiessa puolestaan ei siis tarvitse vakuuksia tai takaajaa. Järjestelylainan vahvuutena on se, että se voi tuoda selkeyttä omaan talouteen ja auttaa pienentämään kuukaudessa lainoihin meneviä kuluja. Toisaalta järjestelylainan kanssa pitää olla varovainen siinä, ettei ota uudestaan niitä lainoja, jotka järjestelylainalla maksoi pois.

Hyvä huomata liittyen järjestelylainaan

Järjestelylaina ei yksistään ratkaise kenenkään velkaongelmaa, vaan se on vain ensimmäinen askel kohti ratkaisua. Luonnollisestihan järjestelylaina itsessään pitää vielä maksaa pois ja tuossa voi mennä varsin kauan. Järjestelylaina on kuitenkin lähtökohtaisesti huomattavasti parempi idea kuin se, että antaisi velkaongelman syventyä.

Kysymyksiä ja vastauksia

Mistä löytyy paras järjestelylaina? Parhaan järjestelylainan voi nähdä olevan yhdistelmä mahdollisimman edullista korkoa ja muutenkin hyviä maksuehtoja, kuten esimerkiksi sopivan pitkää maksuaikaa.

Nuo edellä olevat kriteerit tarkoittavat sitä, että paras järjestelylaina saattaa hyvinkin löytyä joltakin kivijalkapankilta. Tuo ei kuitenkaan tarkoita sitä, että pitäisi ottaa suorilta pankkiin yhteyttä, että voi saada järjestelylainan pankista. Tuo hieman oudolta kuulostava juttu on sen ansiota, että pankkeja on nykyään mukana myös netin lainavertailupalveluissa, eli vaikkapa Omalainaa käyttämällä voi löytää järjestelylainan pankista.

Ja vaikka yksikään kivijalkapankki ei myöntäisikään järjestelylainaa, niin ei se tarkoita sitä, että pitäisi tyytyä järjestelylainaan, joka ei ole hyvä. Tuo mukava asia on seurasta siitä, että nykyään myös joiltakin netin lainapalveluilta voi olla mahdollista saada koroiltaan edullinen järjestelylaina. Isona apuna tuossa ovat olleet luottojen korkokatot.

Miten paljon säästöjä hyvä järjestelylaina voi tuoda? Monen järjestelylainaa tarvitsevan tapauksessa satoja tai jopa tuhansia euroja. Tarkat säästöt riippuvat tietysti siitä, miten mahdollisen järjestelylainan ehdot vertautuvat niihin lainoihin, joita järjestelylainalla korvataan.

Miten iso järjestelylaina netistä on mahdollista saada? Ainakin noin 50 000 euron järjestelylaina pitäisi olla ihan hyvät mahdollisuudet saada netistä, ja tuota isompienkin järjestelyluottojen pitäisi joissakin tapauksissa olla mahdollisia.

Miten nopeasti järjestelylaina voi olla käytössä? Vaikka järjestelylainat eivät yleensä ole ihan niin nopeita kuin vaikkapa pikalainat, niin voi semmoinen olla käytössä jo esimerkiksi yhdessä arkipäivässä. Lainahaasteet voi siis saada jopa nopeasti ojennukseen.

Mitä velkoja järjestelylainalla voi kuitata? Käytännössä kaikkia, jotka vain mahtuvat järjestelylainan summan sisään. Eli esimerkiksi kulutusluottoja, osamaksuja tai luottokorttivelkoja. Lähtökohtaisesti on toki tärkeätä varmistaa se, että järjestelylaina on koroiltaan halvempi kuin ne velat, joita sillä kuitataan.

Lisää aiheeseen liittyvää luettavaa tällä sivustolla: maksa pikavipit kerralla pois ja katkaise pikavippikierre.