Lainaa opiskelijalle – Hae pikavippiä, joustoluottoa tai kulutusluottoa opiskelijana (2023)

Suurin osa nopeita lainoja (eli niin sanottuja pikavippejä) myöntävistä yrityksistä ei ole valmis myöntämään lainaa opiskelijoille. Ilmeisesti kyse on siitä, että ne eivät isolta osin usko, että opiskelija voisi maksaa ottamansa lainaa takaisin. On kuitenkin muutamia paikkoja, jotka ovat ainakin ennen uutta korkokattoa olleet valmiit lainaamaan rahaa myös opiskelijoille.

Lainaa heti opiskelijalle

Jos haluaa opiskelijana heti lainaa tilille, niin voi hyvä valinta lainapaikaksi olla osuvasti nimetty Vippi. Tämä paikka nimittäin tarjoaa lainaa melko monille ja on tunnettu siitä, että se voi siirtää lainan todella nopeasti hakijan tilille (joskin kaikkiin pankkeihin nopeat siirrot eivät välttämättä onnistu). Vipillä on tarjolla kaksi eri lainaa: joustoluotto ja kulutusluotto. Joustoluottoa tältä paikalta voi hakea 100 eurosta alkaen ja 2000 euroon asti. Kulutusluottoa puolestaan voi hakea 1000 eurosta alkaen ja aina 10 000 euroon asti. Mikäli opiskelijana haluaa maksimoida mahdollisuudet saada lainaa, niin on todennäköisesti hyvä idea hakea joustoluottoa.

Sekä Vipin joustoluotolle että kulutusluotolle voi saada jopa varsin pitkän laina-ajan. Tuo tietysti voi olla hyödyllistä siinä, että kuukausierät pysyvät opiskelijan budjettiin sopivina. Esimerkkinä voi mainita, että jos joustoluoton kautta hakisi lainaa 200 euroa, niin olisi laina-aika lähtökohtaisesti 6 kuukautta ja kuukausierä 41 euroa. Tuosta voi laskea, että yhteensä lainasta pitäisi maksaa takaisin 246 euroa.

Vipiltä voi hakea lainaa ilman liitteitä, tuo tekee lainan hakemisesta erityisen nopeata ja helppoa. Vipin alaikäraja on 18 vuotta. Hae nyt lainaa Vipiltä.

Hae halpaa lainaa opiskelijana

Mikäli haluaa löytää opiskelijana pienen koron lainan, niin voi olla fiksu idea käyttää lainahakemusten kilpailuttamiseen erikoistunutta palvelua. Noista palveluista ehkäpä paras on Omalaina. Tuo ihan jo sen takia, että Omalaina voi tehdä kilpailutusta todella monen eri pankin ja rahoituslaitoksen kesken. Vaikka lainahakemuksen kilpailuttaminen voi kuulostaa monimutkaiselta, niin ei se sitä todellisuudessa ole. Käytännössä se vaatii vain melko lyhyen hakemuksen täyttämisen, jonka jälkeen Omalaina voi näyttää lainapäätöksiä sen yhteistyökumppaneilta. Mikäli jostakin Omalainan mahdollisesti löytämästä lainatarjouksesta tykkää niin paljon, että haluaa ottaa sen vastaan, niin pitäisi senkin onnistua parhaimmillaan jo yhdessä arkipäivässä.

Omalainan kautta voi tehdä lainahakemuksen kilpailutusta 100 eurosta alkaen ja aina 60 000 euroon asti. Laina-aikaa Omalainan kautta voi puolestaan hakea vuodesta alkaen ja peräti 20 vuotta. Haettavaa laina-aikaa tosin rajoitetaan sen perusteella, minkä verran lainaa hakee – jos hakee pientä lainaa, niin ei sille voi hakea kuin enintään 5 vuotta maksuaikaa.

Esimerkkinä siitä, miten edullisia Omalainan kilpailuttamat lainat ovat, voi mainita sen, että jos hakisi lainaa 500 euroa vuoden laina-ajalla, niin voisi kuukausittainen lyhennyserä olla 43 euroa ja laina aiheuttaa korkoja sekä kuluja yhteensä 16 euroa. Omalainan kilpailutusta voi kokeilla, jos ikää on vähintään 18 vuotta. Omalainan yhtenä vahvuutena sen kilpailijoihin nähden on se, että tällä paikalla ei ole hakijoille ollenkaan tulorajaa. Omalainan kautta voi siis etsiä lainaa vaikka tuloja olisi vähän. Testaa nyt Omalainaa.

Pikavippi opiskelijalle

Jos haluaa perinteisen pienen pikavipin helposti hakien, niin voi iRaha olla hyvä valinta lainapaikaksi. Tästä paikasta on kokemusteni perusteella todella helppoa ja nopeata hakea pikavippiä. Hae nyt lainaa iRahalta.

Opintolaina on halvin laina opiskelijalle

On hyvä tietää, että vaikka esimerkiksi Omalaina voikin löytää halpaa lainaa, niin eivät sen mahdollisesti löytämät lainatarjoukset pysty kilpailemaan opintolainan edullisuuden kanssa. Mikäli sinulla on siis vielä nostamatonta opintolainaa ja tarvitset lainaa, niin voi olla fiksuinta nostaa ensin opintolainaa.

Kysymyksiä ja vastauksia

Voiko opiskelija saada lainaa pankista?

Tuo voi olla mahdollista. Opintolaina tietenkin on pankilta saatava laina. Mikäli haluaa selvittää sen, voiko opiskelijana saada lainaa pankista, niin voi olla hyvä idea käyttää Omalaina-palvelua. Sen suorittamassa lainahakemuksen kilpailutuksessa nimittäin pitäisi olla mukana ainakin kahden eri perinteisen pankin. Kokeile nyt Omalainaa.

Onnistuuko lainojen yhdistäminen opiskelijana?

Se ei välttämättä ole helppoa, mutta jos ei tarvitse kovia isoa lainaa lainojen yhdistämiseen, niin voi se onnistua myös opiskelijana. Tässäkin tapauksessa voi olla fiksua käyttää Omalaina-palvelua, sillä se on osittain erikoistunut niin sanottuihin yhdistelylainoihin.

Joustoluotto opiskelijalle – onko se hyvä idea?

Joustoluotto voi olla varsin kätevä laina. Siihen kuitenkin liittyy se riski, että tulee otettua turhan helposti uutta lainaa vanhan päälle. Tuo voi pahimmillaan johtaa ylivelkaantumiseen. Mikäli siis ottaa opiskelijana joustoluoton, niin on hyvä olla varma siitä, että lainatoiminta pysyy hallussa. Joustoluottoa opiskelijalle voi hakea esimerkiksi Vippi-palvelusta.

Kulutusluotto opiskelijalle – mistä hakea?

Moni Omalainan kumppani tarjoaa kulutusluottoa. Ja mikä parasta niin jotkin Omalainan yhteistyökumppanit tarjoavat vieläpä varsin edullisen koron kulutusluottoa. Omalainan kautta voi siis olla hyvä idea hakea kulutusluottoa opiskelijana. Hae nyt lainaa Omalainan avulla.

Vaaditaanko opiskelijalta vakuuksia tai takaaja?

Yksikään tällä sivulla mainittu lainapalvelu ei vaadi lainaa haluavilta opiskelijoilta vakuuksia tai takaajaa. Tuo tietysti voi auttaa siinä, että lainaaminen on nopeata ja helppoa.

Minkälaista lainaa opiskelija voi saada netistä?

Opiskelijoita on tietysti hyvin erilaisia, mutta yleensä opiskelijana on opintolainan ohella parhaat mahdollisuudet saada pikavippi. Myös joustoluottoa voi monesti saada. Kulutusluoton saaminen voi sitten olla selkeästi vaikeampaa, mutta ei kuitenkaan mahdotonta.

Miten pitkä laina-aika opiskelijan kannattaa valita?

Yleensä kannattaa pyrkiä valitsemaan lyhyin mahdollinen laina-aika, jonka puitteissa voi varmasti maksaa lainan takaisin. Eli vaikka opiskelijana voisikin olla houkuttelevaa, että ottaa lainan, jonka maksaa sitten “joskus valmistumisen jälkeen” pois, niin johtaa tuo helposti turhiin korkokuluihin.

Minkälaisia nettilainojen korot ovat nykyisin?

Ne ovat paljon aiempaa matalampia. Käytännössä lainojen nimelliskorot ovat enintään 20%. Todelliset vuosikorot ovat sitten tuota korkeampia. Lainojen todelliset vuosikorot riippuvat esimerkiksi siitä, peritäänkö lainasta jonkinlaista kuukausimaksua.