Näin peruutat lainan – pikavipin peruminen

Pikavipin tai yleensäkin ”kuluttajaluottosopimuksen” saa peruttua 14 vuorokauden ajan (lähde). Monilla voi kuitenkin olla epäilys siitä, että tuo peruminen voisi olla käytännössä kovinkin vaikeaa. Tästä syystä halusin kertoa sen, miten itse pystyin helposti perumaan pikavipin / lainan tuon ajan sisällä.

Näin peruin pikavipin:

1: Lähetin lyhyen sähköpostin lainafirmalla ilmoittaen, että haluan perua luottosopimuksen. Lisäksi kerroin sähköpostissa myös syyn perumiseen, mutta KKV:n mukaan tätä ei tarvitse tehdä. Mitään dokumentteja tai liitteitä en mukaan liittänyt.

2: Sain vastauksena sähköpostin, jossa kerrottiin, että minulla tosiaan on oikeus perua luottosopimus. Mukaan liitettiin se tilinumero, jonne maksetut rahat (+5 senttiä, tämä kaiketi jo kertynyt korko) pitää palauttaa.

Eli tämän perusteella pikavipin peruminen ei tosiaan ole kovin vaikeaa, mutta se pitää mainitusti tehdä tuon 14 päivän sisällä. Ja koska eri firmoilla voi varmaan olla jonkun verran poikkeavia käytäntöjä, niin kannattaa varmaan aina pyrkiä siihen, että ei edes ota lainaa ensimmäisessä tilanteessa.