Mitä tehdä, jos on vaikeuksia maksaa lainaa takaisin

Maksuvaikeudet ovat verrattain yleisiä varsinkin netistä saatavien lainojen kohdalla ja näin ollen lainoja myöntävät tahot ovat tottuneet niihin. Tämä ei kuitenkaan missään nimessä tarkoita sitä, että omiin vaikeuksiin maksa laina takaisin pitäisi suhtautua vastuuttomasti. Sen sijaan ensimmäinen asia joka kannattaa tehdä siinä vaiheessa, jos on vaikeuksia lainan maksamisessa on se, että ottaa yhteyttä lainaa myöntäneeseen tahon. Yhteyttä ottaessa on hyvä selittää yksinkertaisesti se, että juuri tällä hetkellä on vaikeaa maksaa lainan lyhennys aikataulun puitteissa takaisin.

Kannattaa luonnollisesti olla kohtelias ja tuoda esille se, missä vaiheessa voi päästä taas kiinni lainan normaaliin lyhentämiseen. Monissa tilanteissa on niin, että jos toimii näin, niin lainaa antavalta taholta löytyy hieman ymmärrystä ja voit saada lisää maksuaikaa. Aina näin ei kuitenkaan ole. Näitä tilanteita varten on hyvä olla tietoinen siitä, että maksuhäiriömerkinnän voi merkitä 60 päivän päästä siitä, kun laina on myöhässä. Tämä on toisaalta erittäin lyhyt aika silloin, jos rahaa ei oikeasti ole mahdollista saada nyt tai lähitulevaisuudessa mistään, mutta toisaalta jos rahavaikeudet ovat vain hyvin väliaikaisia, niin riittää tämä monesti siihen, että lainamaksun voi vielä hoitaa pois ennen kuin maksuhäiriömerkintä tulee. Tämä on erittäin toivottavaa sillä, maksuhäiriö merkintä voi olla todella vaikea asia tulevaisuutta varten.

Koska joskus kuitenkin lainafirmat voivat olla melko armottomia, niin on tosiaan hyvä pitää huoli siitä, että kun hakee lainaa nettihakemuksella, niin varmistaa mahdollisimman hyvin sen, että maksukyky riittää tulevaisuudessakin. Toki elämässä voi tulla aina eteen todella yllättäviä uusia ja isoja kuluja ja myös esimerkiksi potkut ovat joskus mahdollisia, mutta niin paljon kuin vain varautua, niin on sitä syytä tehdä ennen kuin lainaa hakee.

Vielä lopuksi on hyvä tiedostaa se, että 100e pikavippi aiheuttaa maksuhäiriömerkinnän siinä missä 50 000 euron lainakin, eli ei voi ajatella niin, että jättää pienet lainat maksamatta ja keskittyy vain isoihin. Näin on ainakin siis, jos haluaa välttää luottotietojen menettämisen.

Järjestelylaina ratkaisuna?

Järjestelylaina on sen tyyppinen laina, jolla voi korvata huonommilla ehdoilla olevan yhden tai useamman lainan, ja tuon ansiosta järjestelylaina voikin olla apu maksuvaikeuksiin. Järjestelylainaa voi hakea helposti internetin kautta. Tällä tämän sivuston alasivulla on sitä varten ehdotettuja paikkoja.