• You are here:
  • Home »

Miksi lainojen yhdistäminen ei onnistu – syitä ja vinkkejä, joilla parantaa mahdollisuuksia saada yhdistelylaina

Lainojen yhdistäminen voi olla kätevä tapa maksaa vanhat ja kalliit lainat pois. Valitettavasti kuitenkin varsin moni törmää siihen, että lainojen yhdistämistä varten tarvittavaa yhdistelylainaa ei myönnetä. On olemassa useampia syitä siihen, miksi joku ei saa yhdistelylainaa. Tällä sivulla on listattuna niitä. Lisäksi on vinkkejä siihen, miten voisi mahdollisesti saada yhdistelylainaa, jos sen saaminen muuten tuntuu vaikealta.

Yleisiä syitä siihen, miksi lainojen yhdistäminen ei onnistu:

  1. Liian pienet tulot suhteessa haettavan lainan kokoon. Lainafirmat haluavat varmistua mahdollisimman hyvin siitä, että hakija voi maksaa yhdistelylainan pois, vaikka heidän tulonsa laskisivat nykyisestä, joten lainafirmoilla voi olla jopa melko tarkka seula sille, mitkä tulot ovat riittävän suuria.
  2. Liian suuret menot. Tulojen vastapainona on tietenkin menot, ja jos nykyiset menot haukkaavat erityisen suuren osa tuloista, niin voivat lainafirmat olla melko haluttomia myöntämään lainaa.
  3. Liian vähän ikää. Erityisesti niillä lainafirmoilla, jotka myöntävät yhdistelylainoja voi olla jopa yllättävän korkea ikäraja sille, keille he ovat valmiit myöntämään lainaa.
  4. Maksuhäiriömerkintä. Tämä tekee yhdistelylainan saamisesta, ikävä kyllä, varsin vaikeaa.
  5. Yhdistelylainan hakeminen paikasta, joka ei ylipäätänsä tykkää myöntää niitä. Monet lainafirmat ovat erikoistuneet tietyn tyyppisiin lainoihin, ja voi hyvin olla, että jotkin ovat esimerkiksi päättäneet, etteivät ne käytännössä myönnä yhdistelylainaa.

Tapoja parantaa mahdollisuuksia saada yhdistelylainaa:

  1. Se, että jotenkin maksaa ainakin yhden kalliin tai ison kuukausierän lainan pois ennen yhdistelylainan hakemista. Ihan jo se, jos saa vaikka jotenkin kuitattua lainan, jota nyt lyhentää 100 tai 200 euroa kuukaudessa, voi parantaa selkeästi mahdollisuuksia saada yhdistelylaina.
  2. Yritä leikata kuluja tai kasvattaa tuloja. Säännöllisten tulojen kasvattaminen äkkiseltään voi olla varsin vaikeata, mutta moni löytää ehkä tapoja vähentää hieman kuluja. Tässäkin tapauksessa jo pieni kulujen vähentäminen saattaa muuttaa kielteisen lainapäätöksen myönteiseksi.
  3. Kokeile hakea yhdistelylainaa paikoista, jotka ovat keskimääräistä valmiimpia myöntämään sitä. Netistä on monesti paremmat mahdollisuudet saada lainaa lainojen yhdistämiseen kuin pankista ja erityisen käteviä paikkoja etsiä yhdistelylainaa ovat palvelut, jotka yrittävät etsiä tarjouksia yhdistelylainaa varten monilta eri lainafirmoilta. Nuo palvelut voivat nimittäin tuoda tietoisuuteen semmoisiakin lainapaikkoja, joista ei ennen ollut kuullut.

Paikkoja, joita kannattaa harkita ainakin silloin, jos tuntuu ettei yhdistelylainaa myönnetä:

Nämä kaikki listatut palvelut pyrkivät etsimään lainatarjouksia esimerkiksi yhdistelylainaa varten monilta eri lainafirmoilta. Lisäksi niiltä voi hakea kattavasti eri kokoista yhdistelylainaa: pienet ja isommat lainasummat voivat onnistua. Toimintamalliensa ansiosta ne myös voivat olla hyviä paikkoja löytää pienen koron yhdistelylaina.