Miten kalliita pikavipit ovat? – esimerkkejä pikavippien kustannuksista

Aina välillä näkee sen tyyppisiä kommentteja että, jos nyt ottaa 100 euron pikavipin, niin pitää siitä viikon päästä maksaa takaisin 200 euroa tai, että 5000 euron pikalaina kasvaa vuodessa korkoa 20000 euroon asti. Joskus aiemmin pikavipeistä on totta tosiaan peritty jopa todella suuria korkoja, mutta nykyään pikavippejä säännellään aika tarkasti. Isona tekijänä tuossa on vuoden 2019 pikavippien korkokatto. Lisäksi kesällä 2020 säädettiin ainakin väliaikainen vielä tiukempi korkokatto.

Eli aiemmat pikavippien korkoprosentit ovat mennyttä, ja nykyään korot ovat ainakin euroissa mitaten varsin hillittyjä. Prosentit ovat toki korkeampia kuin vaikka asuntolainojen korkoprosentit, mutta toisaalta lainasummat ovat paljon pienempiä ja laina-ajat yleensä lyhyempiä, jolloin laina ei kerkiä kerryttämään yhtä paljon korkoja. Ohessa lainaesimerkkejä muutamilta edelleen lainaa myöntäviltä tahoilta (korkokatot ovat johtaneet siihen, että monet pikavippifirmat ovat lopettaneet lainan myöntämisen).

  • Blue Financen arkilaina – jos lainaa hakisi 300 euroa, niin olisi tyypillinen takaisin maksettava summa 313,58€.
  • Lainaston pikavippi – mikäli lainaa hakisi 500 euroa, niin olisi tavallinen takaisin maksettava summa 531,25€
  • Vippi – jos hakisi joustoluoton kautta 1000 euron lainan 30 kuukauden laina-ajalla, niin olisi tavallinen kuukausierä 49€. 49€*30 = 1470€.
  • Instabank – 5 vuoden laina-ajalla varustetun 5000 euron lainan tavallinen kuukausierä: 120€. 60*120€ = 7200€. Instabankin laina ei välttämättä ole yhtä nopeasti saatava kuin ylempien pikavippipalveluiden.

On toki hyvä huomata, että tässä edellä mainitut esimerkit eivät sisällä mahdollisten vapaaehtoisten lisäpalveluiden kustannuksia. Esimerkit on poimittu tämän artikkelin kirjoittamisen yhteydessä lainapalveluiden verkkosivustoilta.