Osamaksujen yhdistäminen (2023) – Maksa osamaksut pois edullisella lainalla

Osamaksujen yhdistäminen tarkoittaa sitä, että otetaan yksi edullinen laina, jolla maksetaan kalliimpien korkojen osamaksut pois. Osamaksujen yhdistäminen on siis tapa säästää rahaa.

Järkeviä paikkoja hakea lainaa osamaksujen yhdistämiseen

Kaikki yllä olevan listan lainapalvelut pyrkivät kilpailuttamaan hakijan lainahakemuksen. Tuo voi auttaa erityisen hyvän lainan löytämisessä, ja mikäli itselle sopivaa lainaa ei löydy, niin ei mitään mahdollisesti tarjottavaa lainaa tarvitse ottaa vastaan. Kilpailutusta voi näiden palveluiden kautta tehdä alkaen 100 euron summalle ja jopa 70 000 euron summalle. Nämä palvelut siis sopivat isompaan ja pienempään osamaksujen yhdistämiseen. Laina-aikaa listattujen palveluiden kautta voi hakea vuodesta alkaen ja jopa 20 vuotta. Pitkän laina-ajan pitäisi auttaa pitämään kuukausierät pieninä, mutta toisaalta se aiheuttaa korkoa enemmän.

Sopivan pituisen laina-ajan valitseminen onkin punnintaa sen suhteen, missä ajassa tietää selviävänsä osamaksuista ja minkälaisia kuukausieriä on valmis maksamaan. Kaikki listan lainapaikat mahdollistavat verrattain edullisen lainan löytämisen, mutta mikäli haluaa löytää poikkeuksellisen halvan lainan osamaksujen yhdistämiseen, niin voi esimerkiksi Omalaina olla hyvä valinta lainapalveluksi. Kyseinen palvelu nimittäin voi mahdollisesti löytää lainaa jo 4,19% vuosikorolla. Sivustollaan Omalaina tosin käyttää todellisen vuosikoron esimerkkinä 6,26 prosenttia.

Yhdistä osamaksut nopeasti

Vaikka listatut palvelut tekevätkin lainahakemusten kilpailutusta, niin ovat ne parhaimmillaan todella nopeita. Kokemusteni perusteella nimittäin ainakin Omalaina ja Rahalaitos voivat näyttää lainapäätöksiä käytännössä heti lainahakemuksen tekemisen jälkeen. Ja mikä parasta, niin pitäisi myös lainan itselle saamisen olla melko nopeata. Nopeus voi tosin vaihdella esimerkiksi sen perusteella, miten ison lainan ottaa osamaksujen yhdistämiseen.

Hyvä muistaa osamaksuja yhdistäessä

Ei ole mikään pakko käyttää vain yhtä kilpailutuspalvelua. Tuon sijaan osamaksujen yhdistämiseen voi etsiä lainaa useammalta palvelulta. Tuo tietysti voi auttaa löytämään erityisen edullisen lainan, jolla maksaa osamaksut pois.

Lainaesimerkki Rahalaitokselta: 5000 euron laina 2 vuoden laina-ajalla voisi tarkoittaa 230 euron kuukausierää. Tuosta laskien yhteensä 5000 euron luotosta pitäisi maksaa takaisin 5520 euroa.

Osamaksujen koroista

Mikäli haluaa yhdistää osamaksut, niin on ennen sen tekemistä hyvä selvittää osamaksujen korot. Tuo johtuu siitä, että niissä voi olla jopa todella paljon vaihtelua. On nimittäin esimerkiksi jopa korottomia osamaksuja, mutta sitten toisaalta on myös osamaksuja, joiden korot voivat olla jopa korkeampia kuin pikavippien! Tuo johtuu siitä, että lainojen korkoja säännellään ainakin tätä kirjoittaessa tiukemmin kuin osamaksujen.

Kun olet selvittänyt omien osamaksujen korot, niin on hyvä pohtia sitä, että onko tarvetta yhdistää kaikki osamaksut, vai vaikkapa vain ne, joiden korot ovat korkeampia kuin osamaksujen yhdistelyyn mahdollisesti löydettävän lainan.

Haluatko samalla yhdistää myös muita luottoja?

Monella, jolla on liikaa osamaksuja, on myös muita avoimia luottoja. Tuossa tapauksessa voi olla hyvä idea yrittää hakea sellainen laina, jolla maksaa kerralla pois kaikki turhan kalliit tai muuten epämukavat luotot. Tuohon tarkoitetukseen tarkoitetut lainat tunnetaan esimerkiksi nimellä järjestelylaina.