Turvallinen pikavippi – Löydä luotettava pikalaina näistä lainapaikoista

Vaikka yleisesti ottaen voikin sanoa, että netin lainapaikat ovat varsin ammattimaisesti ja hyvin pyöritettyjä, niin on lainapalveluiden välillä edelleen melko suurta vaihtelua niiden toimintatavoissa. Ei siis ole se ja sama, mistä pikavipin ottaa.

Alla olevaan listaan on pyritty poimimaan ne paikat, jotka ovat uusimpien tietojen perusteella erityisen turvallisia sekä luotettavia paikkoja hakea netistä lainaa. Myös tämän sivun kirjoittaja omaa ainakin jonkinlaisia positiivisia kokemuksia jokaisesta listatusta paikasta.

Löydä turvallinen pikavippi

Hyvä huomata: Yllä oleva lista sisältää paikkoja, jotka voivat myöntää itse suoraan pikavipin sekä paikkoja, jotka kilpailuttavat hakijan lainahakemuksen. Niin sanotut kilpailuttajat tunnistaa niiden erityisen isosta suurimmasta mahdollisesta lainasummasta.

Nykyisellään kilpailuttajan kautta voi olla jopa paremmat mahdollisuudet saada lainaa kuin varsinaisen pikavippipalvelun. Syynä tuohon on se, että moni pikavippipalvelu on tiukentanut varsin paljon sitä, keille se antaa lainaa.

Luotettava pikalaina voi löytyä myös kilpailuttajan kautta

Mikäli ei ole ennen käyttänyt kilpailutuspalvelua lainan etsimiseen, niin voi semmoinen ehkä herättää hieman epäilystä. On kuitenkin hyvä tiedostaa, että kyseiset palvelut eivät ota mukaan kilpailutukseen ns. mitä tahansa paikkoja, vaan ne selkeästi pyrkivät seulomaan listalle luotettavia lainafirmoja. Tuo on ymmärrettävää, sillä jos ne kehottaisivat hakemaan lainaa paikasta, joka ei ole luotettava, niin olisi se niille mahdollisesti iso ongelma.

Ennen kuin hakee kilpailuttajan kautta lainaa on hyvä tiedostaa se, että ne eivät yleensä ole yhtä nopeita paikkoja saada lainaa tilille kuin pikavippipaikat. Plussaa on kuitenkin se, että niiden kautta voi yleensä saada pienemmän koron lainaa sekä monesti tarvittaessa myös varsinaista pikavippiä isomman lainan.

Turvallisen lainapaikan tunnusmerkkejä:

Kertoo selkeästi koroista ja kuluista. Vaikka tilanne tuon tekemisen suhteen onkin parantunut paljon viime vuosina, niin on edelleen olemassa lainapalveluita, jotka eivät tuo nopeassa ja yksinkertaisessa muodossa esille sen lainan korkoja sekä kuluja. Tuo on siinä mielessä varsin harmi, että varsinkin pienet netistä haettavat lainat ovat nykyään monesti euroissa mitatuilta koroiltaan jopa halpoja.

Asiakaspalveluun on helppo saada yhteys. Kokemuksia pikavipeistä lukiessa yksi yleisin valituksen aihe on viime vuosina näyttänyt olevan se, että lainapalvelun asiakaspalveluun on vaikea saada yhteyttä. Tuo on tietysti varsin harmillista, jos vaikkapa on jokin kysymys lainasta.

Mikäli siis ei ole valtavaa kiirettä saada lainaa omalle tilille, niin voi jopa olla hyvä idea ottaa yhteyttä lainapaikan asiakaspalveluun ennen kuin hakee lainaa, ja varmistaa tuon kautta asiakaspalveluun toimivuus. Jos taas lainaa pitää toivottavasti saada heti tilille, niin on ainakin hyvä varmistaa lainapaikan nettisivuilta, että asiakaspalvelun yhteystiedot ovat helposti löydettävissä.

Se, mitä kerrottiin sivustolla etukäteen täsmää siihen, mitä edessä on, kun hakee lainaa. Mikäli siis esimerkiksi lainasummat tai tarjotut ehdot eivät vastaa ns. luvattua, niin voi olla hyvä idea keskeyttää lainan hakeminen heti, ja harkita jotain toista palvelua.

On kuitenkin hyvä huomata, että kilpailuttajien tapauksessa etusivun korkoesimerkki on vain viitteellinen, eli itselle mahdollisesti saatavat lainatarjoukset voivat poiketa jopa varsin paljon esimerkin tiedoista. Onneksi kuitenkin lainatarjouksia voi etsiä ilmaiseksi sekä ilman, että olisi pakko ottaa vastaan jokin mahdollisesti löydetty luotto.

Mikä on luotettavin laina?

Tuohon ei ole yksiselitteistä vastausta, mutta mikäli ylempää sivulla olevassa listassa on lainapaikalle merkattu viisi tähteä, niin yhdistyvät siinä sekä omat hyvät kokemukset palvelun erittäin suuresta luotettavuudesta sekä yleiset tiedot. Luonnollisesti kuitenkin myös neljän tähden lainapalveluiden pitäisi olla turvallisia. On kuitenkin hyvä huomata, että en voi taata sitä, etteikö jokin lainapalvelu muuttaisi toimitapojansa niin, että sen luottavuus kärsii.

On olemassa myös muita luotettavia lainafirmoja: tämän sivun lista kannattaa ajatella eräänlaisena huippujen listana, eikä listana, joka kattaisi kaikki turvalliset lainapaikat.