Vuokravakuus laina – Näiltä voit hakea heti lainaa takuuvuokraan (2020)

Vaikka markkina liittyen takuuvuokriin on ehkä jonkun verran laajentunut siinä mielessä, että ihan kaikki tahot eivät sitä enää pyydä, niin on kuitenkin yhä edelleen melko tavallista, että vuokranantaja vaatii vuokravakuutena esimerkiksi 2 kuukauden vuokran. Koska vuokravakuus pitää yleensä maksaa ennakkoon ja kerralla, niin voi joskus sen maksamiseksi olla tarpeellista hakea lainaa. Tässä artikkelissa on ehdotettuna muutama paikka, joiden avulla voi netin kautta hakea lainaa takuuvuokraan.

Lendo – hanki helposti hyvät lainatarjoukset vuokravakuutta varten

Takuuvuokralainaa, kuten muitakaan lainoja, varten ei kannata tietenkään ottaa lainaa huonommilla ehdoilla kuin niillä, mitä sitä voi saada. Yksi hyvä tapa yrittää varmistaa, ettei ota lainaa surkeilla ehdoilla on se, että kilpailuttaa lainahakemuksen nopeasti netin kautta. Itse olen tykännyt kilpailutuspalveluista esimerkiksi Lendosta, joka vaikuttaa olevan erittäin miellyttävästi suunniteltu. Täältä voi hakea lainatarjouksia 500€ summista alkaen, kunhan ikää on vähintään 18 vuotta. Isoimmillaan Lendon avulla voi hakea lainaa jopa 60 000€, mutta toki noin isot summat eivät ole kovin relevantteja vuokravakuuksien näkökulmasta. Lendo vaatii sen, että hakijalla on vakituiset palkka- tai eläketulot. Hae nyt lainatarjouksia Lendolta.

Omalaina – lainaa takuuvuokraan ehkä myös ilman töitä

Siinä, missä Lendo kertoo, että voidakseen saada lainaa sen kilpailutuspalvelun avulla, pitää olla vakituiset palkka- tai eläketulot, niin kertoo Omalaina, että sen kautta voi hakea lainaa myös työttömänä. Joskin tuon suhteen tuodaan esille se, että yleensä lainanantajat vaativat vakituiset tulot. Tämän paikan toinen etu Lendoon verrattuna on se, että täältä voi hakea lainatarjouksia jo 100€ summista alkaen (Lendon minimi on siis 500€). Myös täällä alaikäraja lainatarjouksien hakemiselle on 18 vuotta. Omalaina on Lendon tapaan lainojen kilpailutuspalvelu. Omalaina kertoo nettisivuillaan, että siltä (voi) alkaa saada lainatarjouksia heti lainahakemuksen täyttämisen jälkeen ja parhaassa tapauksessa lainasumman voi saada itselle jopa 15 minuutissa. Hae nyt lainaa Omalainan avulla.

Zmarta – myös tätä paikkaa kannattaa harkita

Myös Zmartan kilpailutuspalvelun avulla voi hakea lainatarjouksia vuokravakuutta varten. Tällä paikalla on kuitenkin ehkä kaksi pientä negatiivista puolta verrattuna Lendoon ja Omalainaan. Zmartan ensimmäinen huono puoli kahteen ylempään palveluun verrattuna on se, että täällä alaikäraja on 20 vuotta. Toinen huono puoli on se, että minimilainasumma on tämän kautta lainaa hakiessa 1000€. Vaikka vuokravakuudet monesti itsessään ovatkin vähintään tuon 1000€ (ainakin pk-seudulla), niin voi toki monesti olla tilanne, jossa vuokravakuudesta puuttuu vain osa, ja silloin voisi riittää hyvin alle 1000€ laina. Hae nyt lainaa Zmartan kanssa.

Ferratum – nopein paikka saada lainaa takuuvuokraan?

Vaikka nuo yllä mainitut palvelut voivatkin omalla tavallaan olla parempia paikkoja hakea lainaa takuuvuokraan, niin on realistisesti ottaen niin, että joskus takuuvuokraan tarvitsee lainaa heti. Tuossa tapauksessa hyvä valinta voi olla Ferratum. Se on omien kokemusteni perusteella netin nopein lainapaikka ja siltä voi saada lainaa heti. Ferratumilta voi hakea lainaa jopa 4000€ (myös selkeästikin pienemmät summat onnistuvat), ja se voi myöntää lainaa vähintään 20-vuotiaille henkilöille. Hae nyt lainaa Ferratumilta.

Millä korolla lainaa takuuvuokraan?

Kaikki yllä olevat lainahakemuksia kilpailuttavat palvelut tuovat tätä kirjoittaessa verkkosivuillaan esille sen, että niiden kautta voi parhaimmassa tapauksessa saada lainaa jo noin 4%–5% nimellisellä vuosikorolla. Realistisesti ottaen on kuitenkin todennäköisesti niin, että koska vuokravakuuslainat ovat monesti kuitenkin verrattain pieniä, niin voi siitä ehkä joutua maksamaan jonkun verran tuota enemmän. Eli esimerkiksi vaikka lähemmäksi 20%. Millään ihan hirveillä törkykoroilla noiden palveluiden ei edes lainaa pitäisi ehdottaa, sillä niihin on pyritty valikoimaan pikavippejä paremmilla ehdoilla tarjolla olevaa lainaa.

Ferratum on enemmän pikavippifirma, ja jos sen kauttaa hakee lainaa takuuvuokraan, niin on sen lainan todellinen vuosikorko lähemmäs 30%.

Miten pitkäksi aikaa lainaa vuokravakuutta varten?

Kannattaa lähtökohtaisesti pyrkiä siihen, että valitsee mahdollisimman lyhyen laina-ajan. Näin on koska, mitä pidempi laina-aika, niin sitä pidempään laina myös kerkeää kasvaa korkoja. Kaikki tällä sivulla mainitut kilpailutuspalvelut ovat määritellet niiden avulla tarjottavat laina-ajat niin, että lyhyin laina-aika on 1 vuosi. Ferratumin laina-aika taas on joustava, eli jos tarvitsee lainaa vuokravakuuteen vain lyhyeksi aikaa, niin voi se olla euroissa mitaten halvempi lainapaikka kuin kilpailutuspalvelut. Noin siis siitä huolimatta, että paperilla sen lainan todellinen vuosikorko on korkeampi kuin millä kilpailuttajien avulla voisi saada lainaa.

Esimerkkinä voi mainita, että Lendo ilmaisee sen verkkosivuilla esimerkinomaisesti, että jos sen kautta hakisi 1500€ lainaa 1 vuoden maksuajalla, niin voisi kuukausierä olla 128€. Ja kokonaisuudessa takaisin pitäisi maksaa 1540€. Mutta tämä on siis vain esimerkki ja ilmeisen positiivinen semmoinen.