Vuokravakuuslaina – Näiltä voit hakea heti lainaa takuuvuokraan (2023)

Vaikka markkina liittyen takuuvuokriin on ehkä jonkun verran laajentunut siinä mielessä, että ihan kaikki tahot eivät sitä enää pyydä, niin on kuitenkin yhä edelleen melko tavallista, että vuokranantaja vaatii vuokravakuutena esimerkiksi 2 kuukauden vuokran. Koska vuokravakuus pitää yleensä maksaa ennakkoon ja kerralla, niin voi joskus sen maksamiseksi olla tarpeellista hakea lainaa. Tässä artikkelissa on ehdotettuna muutama paikka, joiden avulla voi netin kautta hakea lainaa takuuvuokraan.

Rahalaitos – etsi hyvä lainatarjous vuokravakuutta varten

Takuuvuokralainaa, kuten muitakaan lainoja, ei tietenkään yleensä kannata ottaa huonommilla ehdoilla kuin niillä, millä sitä voi saada. Yksi hyvä tapa yrittää varmistaa, ettei ota lainaa surkeilla ehdoilla on se, että kilpailuttaa lainahakemuksen nopeasti netin kautta. Ja jos aikoo tehdä tuota kilpailutusta, niin kannattaa sitä varten harkita esimerkiksi todella suosittua Rahalaitosta.

Rahalaitoksen avulla voi hakea lainatarjouksia 500€ summasta alkaen, kunhan ikää on vähintään 20 vuotta ja kuukausituloja yli 600 euroa. Isoimmillaan Rahalaitoksen avulla voi hakea lainaa jopa 70 000€, mutta toki noin isot summat eivät ole kovin relevantteja vuokravakuuksien näkökulmasta. Hae nyt lainatarjouksia Rahalaitoksen kanssa.

Omalaina – lainaa takuuvuokraan ehkä myös ilman töitä

Siinä, missä Rahalaitos kertoo, että voidakseen saada lainaa sen kilpailutuspalvelun avulla, pitää olla vähintään tietty määrä tuloja, niin kertoo Omalaina, että sen kautta voi hakea lainaa myös työttömänä. Joskin tuon suhteen tuodaan esille se, että yleensä lainanantajat vaativat vakituiset tulot. Tämän paikan toinen etu Rahalaitokseen verrattuna on se, että täältä voi hakea lainatarjouksia jo 100€ summista alkaen (Rahalaitoksen minimi on siis 500€). Omalainalla alaikäraja lainatarjouksien hakemiselle on Rahalaitosta alempi, eli 18 vuotta.

Omalaina on Rahalaitoksen tapaan lainojen kilpailutuspalvelu. Omalaina kertoo nettisivuillaan, että siltä (voi) alkaa saada lainatarjouksia heti lainahakemuksen täyttämisen jälkeen ja parhaassa tapauksessa lainasumman voi saada itselle jopa varsin nopeasti. Hae nyt lainaa Omalainan avulla.

Sambla – hyvät mahdollisuudet löytää lainaa

Vuokravakuus on tietysti semmoinen asia, jota varten on monesti pakko löytää rahoitus. Valitettavasti kuitenkin monesta paikasta voi nykyään olla melko haastavaa saada lainaa. Sambla on kuitenkin siitä varsin mukava lainapalvelu, että moni näyttäisi löytävän sen avulla lainan. Ja koska Sambla pyrkii kilpailuttamaan hakijan lainahakemuksen, niin voi se auttaa löytämään myös verrattain halvan lainan.

Samblan avulla voi hakea lainaa 500 eurosta alkaen ja aina 60 000 euroon asti. Sambla on siis kattava valinta vuokravakuuslainalle. Laina-aikaa Samblan avulla voi hakea vuodesta alkaen ja jopa 20 vuotta. Samblan mahdollistamat pitkät laina-ajat tietysti auttavat pitämään lainan kuukausierät kohtuullisina. Sambla kautta voi hakea lainaa, jos ikää on vähintään 18 vuotta ja lisäksi Samblalla on vaatimuksena, että hakijalla pitäisi olla kuukausituloja vähintään 1000 euroa. Hae nyt lainaa Samblan avulla.

Zmarta – myös tätä paikkaa kannattaa harkita

Myös Zmartan kilpailutuspalvelun avulla voi hakea lainatarjouksia vuokravakuutta varten. Tällä paikalla on kuitenkin ehkä ainakin yksi pieni huono puoli verrattuna Rahalaitokseen, Samblaan ja Omalainaan, nimittäin se, että Zmartan avulla ei voi hakea alle 1000€ kokoista lainaa. Vaikka vuokravakuudet monesti itsessään ovatkin vähintään tuon 1000€ (ainakin PK-seudulla), niin voi toki monesti olla tilanne, jossa vuokravakuudesta puuttuu vain osa, ja silloin voisi hyvin riittää alle 1000€ laina. Hae nyt lainaa Zmartan kanssa.

Lisää paikkoja, joista voi hakea vuokravakuuslainaa

Jos tarvitsee lainaa takuuvuokraan mahdollisimman nopeasti, niin voi listan lainapaikoista Vippi olla erityisen hyvä valinta. Vippi pystyy kokemusteni mukaan maksamaan lainan jopa heti, joskin voi olla pankkikohtaista vaihtelua siinä, miten nopeasti rahat siirtyvät. Vipin tarjonnassa on joustoluotto ja kulutusluotto.

Et tarvitse vakuuksia tai takaajaa

Yksikään tällä sivulla listattu palvelu ei vaadi vakuuksia tai takaajia. Voit siis hakea takuuvuokralainaa varsin helposti näiden palveluiden kautta.

Millä korolla lainaa takuuvuokraan?

Kaikki yllä olevat lainahakemuksia kilpailuttavat palvelut tuovat tätä kirjoittaessa verkkosivuillaan esille sen, että niiden kautta voi parhaimmassa tapauksessa saada lainaa jo noin 4%–5% nimellisellä vuosikorolla.

Realistisesti ottaen on kuitenkin todennäköisesti niin, että koska vuokravakuuslainat ovat monesti verrattain pieniä, niin voi sellaisesta ehkä joutua maksamaan jonkin verran tuota enemmän korkoa, eli esimerkiksi lähemmäksi 20%. Millään ihan hirveillä törkykoroilla noiden palveluiden ei edes lainaa pitäisi ehdottaa, sillä niihin on pyritty valikoimaan pikavippejä paremmilla ehdoilla tarjolla olevaa lainaa.

Kustannusesimerkki takuuvuokraa varten haettavasta lainasta: Omalaina ilmaisee sen verkkosivuilla esimerkinomaisesti, että jos sen kautta hakisi lainaa 1400€ yhden vuoden maksuajalla, niin voisi kuukausierä olla 120€. Tuon esimerkin mukaisesti kyseistä lainasta pitäisi siis kokonaisuudessa maksaa takaisin 1440€. Nuo edellä mainitut summat ovat siis tosiaan vain arvioita ja ilmeisen positiivisia semmoisia.

Mistä vuokravakuuteen rahat, jos ei saa tai halua lainaa? Tuossa tapauksessa kannattaa tutustua ainakin siihen mahdollisuuteen, että Kela rahoittaa takuuvuokraan. Lisäksi eräänlainen kiertoreitti voi olla se, että yrittää sopia vuokranantajan kanssa vuokravakuuden osamaksusta, jolloin voisi ehkä selvitä vuokravakuudesta ilman, että tarvitsee hankkia erillistä rahoitusta sitä varten. Toki voi olla niin, että ainakin isoissa kaupungeissa voi olla vaikea löytää vuokranantajaa, joka suostuisi osamaksuun.

Lyhyitä kysymyksiä ja vastauksia vuokravakuuslainoihin liittyen

Miten voin nopeuttaa lainan saamista vuokravakuutta varten?

Vaikka lainaa vuokravakuuteen voikin hakea helposti, niin kyselevät kaikki lainapalvelut lainahakemuksessaan hieman perustietoja hakijasta, eli on hyvä, jos tietää jo ennen lainahakemuksen aloittamista esimerkiksi omat mahdolliset nykyiset lainat ja niiden kuukausittaiset lyhennyserät. Lisäksi kannattaa valmistautua todentamaan henkilöllisyys.

Miten pitkä laina-aika on tavallinen vuokravakuuslainalle?

Vuokravakuutta varten haettavat lainat ovat monesti kooltaan 500€–2500€, ja tämän kokoisille lainoille tyypillinen laina-aika on 1 tai 2 vuotta. Lainaa on kuitenkin mahdollistaa ottaa myös tuota lyhyemmäksi tai pidemmäksi aikaa.

Tarvitseeko takuuvuokraa varten otetulle lainalle vakuuksia tai takaajan?

Ei. Tähän tarkoitukseen myönnetyt lainat ovat lainafirmojen näkökulmasta melko pieniä, joten ne eivät vaadi niille takaajaa tai vakuuksia.