• You are here:
  • Home »

Vuokravakuus laina – Näiltä voit hakea heti lainaa takuuvuokraan (2020)

Vaikka markkina liittyen takuuvuokriin on ehkä jonkun verran laajentunut siinä mielessä, että ihan kaikki tahot eivät sitä enää pyydä, niin on kuitenkin yhä edelleen melko tavallista, että vuokranantaja vaatii vuokravakuutena esimerkiksi 2 kuukauden vuokran. Koska vuokravakuus pitää yleensä maksaa ennakkoon ja kerralla, niin voi joskus sen maksamiseksi olla tarpeellista hakea lainaa. Tässä artikkelissa on ehdotettuna muutama paikka, joiden avulla voi netin kautta hakea lainaa takuuvuokraan.

Rahalaitos – etsi hyvä lainatarjous vuokravakuutta varten

Takuuvuokralainaa, kuten muitakaan lainoja, ei tietenkään yleensä kannata ottaa huonommilla ehdoilla kuin niillä, millä sitä voi saada. Yksi hyvä tapa yrittää varmistaa, ettei ota lainaa surkeilla ehdoilla on se, että kilpailuttaa lainahakemuksen nopeasti netin kautta. Ja jos aikoo tehdä tuota kilpailutusta, niin kannattaa sitä varten harkita esimerkiksi todella suosittua Rahalaitosta.

Rahalaitoksen avulla voi hakea lainatarjouksia 500€ summasta alkaen, kunhan ikää on vähintään 20 vuotta ja vuosituloja vähintään hieman yli 7000€. Isoimmillaan Rahalaitoksen avulla voi hakea lainaa jopa 70 000€, mutta toki noin isot summat eivät ole kovin relevantteja vuokravakuuksien näkökulmasta. Hae nyt lainatarjouksia Rahalaitoksen kanssa.

Omalaina – lainaa takuuvuokraan ehkä myös ilman töitä

Siinä, missä Rahalaitos kertoo, että voidakseen saada lainaa sen kilpailutuspalvelun avulla, pitää olla vähintään tietty määrä tuloja, niin kertoo Omalaina, että sen kautta voi hakea lainaa myös työttömänä. Joskin tuon suhteen tuodaan esille se, että yleensä lainanantajat vaativat vakituiset tulot. Tämän paikan toinen etu Rahalaitokseen verrattuna on se, että täältä voi hakea lainatarjouksia jo 100€ summista alkaen (Rahalaitoksen minimi on siis 500€). Omalainalla alaikäraja lainatarjouksien hakemiselle on Rahalaitosta alempi, eli 18 vuotta.

Omalaina on Rahalaitoksen tapaan lainojen kilpailutuspalvelu. Omalaina kertoo nettisivuillaan, että siltä (voi) alkaa saada lainatarjouksia heti lainahakemuksen täyttämisen jälkeen ja parhaassa tapauksessa lainasumman voi saada itselle jopa 15 minuutissa. Hae nyt lainaa Omalainan avulla.

Lendo – nyt aiempaa helpompi paikka etsiä lainaa

Lendo on tehnyt hiljattain hieman muutoksia verkkosivustoonsa, ja nyt sen avulla tuntuu olevan vielä aiempaakin helpompaa ja nopeampaa hakea lainaa. Tämän lainakilpailuttajan kautta voi lainaa hakea 500 eurosta alkaen ja jopa 60 000€ verran, ja laina-aikaa Lendon avulla voi hakea vuodesta alkaen ja enintään 15 vuotta. Lendon alaikäraja on 20 vuotta. Kokeile nyt Lendoa.

Lendoon liittyvää mahdollisesti hyödyllistä lisäluettavaa: Lendon yhteistyökumppanit.

Zmarta – myös tätä paikkaa kannattaa harkita

Myös Zmartan kilpailutuspalvelun avulla voi hakea lainatarjouksia vuokravakuutta varten. Tällä paikalla on kuitenkin ehkä ainakin yksi pieni huono puoli verrattuna Rahalaitokseen, Lendoon ja Omalainaan, nimittäin se, että Zmartan avulla ei voi hakea alle 1000€ kokoista lainaa. Vaikka vuokravakuudet monesti itsessään ovatkin vähintään tuon 1000€ (ainakin pk-seudulla), niin voi toki monesti olla tilanne, jossa vuokravakuudesta puuttuu vain osa, ja silloin voisi hyvin riittää alle 1000€ laina. Hae nyt lainaa Zmartan kanssa.

Ferratum – lainaa vuokravakuuteen lyhyellä maksuajalla

Ferratumia kannattaa harkita erityisesti siinä tapauksessa, että tietää voivansa maksaa vuokravakuuslainan pois esimerkiksi kahden tai kolmen kuukauden päästä. Tuohon on syynä se, että Ferratum mahdollistaa helposti lyhyen laina-ajan. Ferratumin kautta voi hakea lainaa varsin helposti ja nopeasti jopa 4000 euroa, ja myös vaikkapa 500€ tai 1500€ lainasumma onnistuu hyvin. Ferratumin alaikäraja on 22 vuotta. Hae nyt lainaa Ferratumilta.

Millä korolla lainaa takuuvuokraan?

Kaikki yllä olevat lainahakemuksia kilpailuttavat palvelut tuovat tätä kirjoittaessa verkkosivuillaan esille sen, että niiden kautta voi parhaimmassa tapauksessa saada lainaa jo noin 4%–5% nimellisellä vuosikorolla. Realistisesti ottaen on kuitenkin todennäköisesti niin, että koska vuokravakuuslainat ovat monesti kuitenkin verrattain pieniä, niin voi siitä ehkä joutua maksamaan jonkun verran tuota enemmän.

Eli esimerkiksi vaikka lähemmäksi 20%. Millään ihan hirveillä törkykoroilla noiden palveluiden ei edes lainaa pitäisi ehdottaa, sillä niihin on pyritty valikoimaan pikavippejä paremmilla ehdoilla tarjolla olevaa lainaa.

Muista yllä mainituista palveluista poiketen, Ferratum tarjoaa luottoa suoraan itse ja sen vuosikorot ovatkin hieman korkeampia: todellinen vuosikorko on noin 30%.

Kustannusesimerkki takuuvuokraa varten haettavasta lainasta: Omalaina ilmaisee sen verkkosivuilla esimerkinomaisesti, että jos sen kautta hakisi lainaa 1400€ yhden vuoden maksuajalla, niin voisi kuukausierä olla 120€. Tuon esimerkin mukaisesti kyseistä lainasta pitäisi siis kokonaisuudessa maksaa takaisin 1440€. Nuo edellä mainitut summat ovat siis tosiaan vain arvioita ja ilmeisen positiivisia semmoisia.

Lyhyitä kysymyksiä ja vastauksia vuokravakuuslainoihin liittyen

Miten voin nopeuttaa lainan saamista vuokravakuutta varten?

Vaikka lainaa vuokravakuuteen voikin hakea helposti, niin kyselevät kaikki lainapalvelut lainahakemuksessaan hieman perustietoja hakijasta, eli on hyvä, jos tietää jo ennen lainahakemuksen aloittamista esimerkiksi omat mahdolliset nykyiset lainat ja niiden kuukausittaiset lyhennyserät. Lisäksi kannattaa valmistautua todentamaan henkilöllisyys.

Miten pitkä laina-aika on tavallinen vuokravakuuslainalle?

Vuokravakuutta varten haettavat lainat ovat monesti kooltaan 500€–2500€, ja tämän kokoisille lainoille tyypillinen laina-aika on 1 tai 2 vuotta. Lainaa on kuitenkin mahdollistaa ottaa myös tuota lyhyemmäksi tai pidemmäksi aikaa.

Tarvitseeko takuuvuokraa varten otetulle lainalle vakuuksia tai takaajan?

Ei. Tähän tarkoitukseen myönnetyt lainat ovat lainafirmojen näkökulmasta melko pieniä, joten ne eivät vaadi niille takaajaa tai vakuuksia.